Brug din vinterferie på skisport

De fleste holder vinterferie i februar måned, hvor både Danmark og andre lande i Europa oplever den koldeste årstid på året. Mange rejser derfor til varmere lande på eksotiske steder såsom Thailand, Caribien eller ned til Middelhavet, da der findes destinationer nok, hvor man kan få sol og varme året rundt. Man kan eventuelt gå ind på nogle af Danmarks største rejsebureauer såsom Spies Rejser, der har et stort udvalg og tilbud på vinterferie rejser med charterrejser til det meste af verden. Mange turister vælger dog at tage på skiferie i deres vinterferie, da der jo netop er højsæson og ideelt ski terræn i de nærtliggende lande med sneklædte bjerge herunder landene:

  • Sverige.
  • Norge.
  • Tyskland.
  • Østrig.
  • Schweiz.
  • Italien.
  • Frankrig.

Muligheder på skisportsstederne

Man får brug for både et overnatningssted på skiferien såsom en ferielejlighed eller en skihytte, men dette kan man nemt booke hjemmefra på nettet endda ofte sammen med et liftkort, således man blot skal have fat i en skidragt, støvler og ski. Mange har i forvejen købt sit eget ski udstyr, mens andre vælger at leje dette på den enkelte skisportssted.

Hvis man flyver til skisportsstedet, så kan det være upraktisk at medbringe egne ski i bagagen, men på en kør-selv-ferie kan det være nemt nok at få plads til kuffert og ski med alles oppakning. Det plejer ofte at være rigeligt med en uge på skiferie, da dagene er ret ens, og det samtidigt kan være fysisk hårdt at stå på ski, således man er godt og naturlig træt efter dagens strabadser.

Man kan derfor også tage det med ro i bilturen og eventuelt gøre ophold undervejs på en kro eller et hotel, da man så kan køre videre om morgen frisk og veludhvilet. På de fleste større skisportssteder findes der områder med skiløjper for både børn, begyndere samt for de erfarne skiløbere.

Der findes også skiskoler, hvor man kan oplæres i at blive bedre til skiløb både langrend og slalom. Der findes endda mange familievenlige skisportsområder, hvor der er mulighed for børnepasning og børneskiskoler, således alle kan få glæde af en uge i sneen. Man kan også kæle, stå på snowboard og meget mere på skisportsstederne, så det kun er fantasien der sætter begrænsningerne.

Afterski

De fleste har også hørt om fænomenet Afterski, der især er udbredt i Østrig men også i de fleste andre lande med masser af skisportsområder. Når mørket falder på og trætheden melder sig, så skal man som regel slappe af og hygge sig med god mad og måske få nogle drinks på det lokale værtshus. Denne specielle stemning blandt skiløbere kaldes for afterski, og det inkluderer ofte alkohol, musik, sang, dans og meget mere, så her kan der være rig mulighed for at møde nye mennesker på en sjov måde.

Indlæg oprettet 16

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen