Påklædning på skiferien

5318155571_72c4524650_b_skiing

Er du nybegynder på skiene, eller synes du endnu ikke, at du helt har fundet den rette påklædning? Så kan du læse med her, hvor du kan blive lidt klogere på, hvordan man bedst muligt klæder sig på til en aktiv dag på pisterne, hvor vejret er koldt – men, man typisk vil få varmen, da man bevæger sig meget. Det er nemlig ikke helt simpelt at klæde sig på til skiferien, og det er vigtigt at have noget ordentligt tøj og udstyr, hvis man vil holde sig varm uden at blive for varm.

1. Første lag

At klæde sig på til en skiferie handler meget om lag på lag, da man dermed har mulighed for at justere sin påklædning, hvis man enten får det for varmt eller koldt. Det er derfor en god idé at starte med at have et tyndt lag på inderst. Det kan for eksempel være et sæt tyndt skiundertøj, der er åndbart.

2. Andet lag

Et ekstra lag udover skiundertøjet vil tage kulden, så man kan holde sig varm. Her kan det være en god idé at vælge en fleece trøje eller en trøje i uld, da det isolerer godt. Bomuld vil for eksempel blive fugtigt, og isolerer ikke mod kulden særlig godt. Dette andet lag behøver ikke at være så stramt, men det bør stadig passe godt og ikke være for tykt eller omfangsrigt.

Det er desuden en god idé at have en halsedisse eller lignende på, så man ikke får for meget kulde omkring halsen.

3. Tredje lag

Det tredje og sidste lag er selve skitøjet bestående af skijakke og skibukser eller flyverdragt. Det er vigtigt at vælge noget, der er beregnet til at stå på ski. Det vil sige at det skal kunne holde dig varm, men ikke for varm. Og så skal det meget gerne være vindtæt.

Husk også at medregne de ekstra lag, der skal være plads til under skijakken, når du køber den. Det er nemlig ikke så behageligt at stå på ski i alt for stramtsiddende tøj.

Indlæg oprettet 16

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen