Pusterum efter dagens skiløb

Frankmændene har opfundet begrebet Après-ski, som vi på engelsk og dansk benævner after skiing, og det henviser til alle mulige former for forlystelser og sociale aktiviteter, som skiløbere fordriver tiden med, når dagens sjov i sneen er overstået.

Traditionelt set består denne form for underholdning mest af hyggelige caféer og restauranter men naturligvis også af en hyggelig aften på værtshuset, natklubben eller diskoteket. De fleste skisportsområder er lukkede i sommerhalvåret, da man jo ikke kan løbe på ski i denne årstid, men i vinterhalvåret er der masser af fest og farver, og de fleste turister kommer både for at stå på ski men sikkert lige så meget for at slappe af og hygge sig med familie og venner i et festligt lag.

Her kan ligesindede hygge sig med mad, øl, drinks, shots, billard og dart, mens der både er musik og dans på programmet. I andre sportsgrene f.eks. golf hygger man sig også efter at have spillet de 18 huller på golfbanen, så after golf er 19. hul, som er fejringen af dagens strabadser.

Generelt om afterskiing

Den eneste mærkbare forskel mellem beværtningerne her samt dem derhjemme er nok, at her kommer mange iført deres skiudstyr, da de kommer direkte fra skiområdet, og nu har de efter dagens strabadser fortjent noget at varme sig på. På den måde kan man nemmere finde ligesindede personer og få gang i samtalen, da man jo har fælles interesser. Man kan måske være så heldig at finde gode venner, som man kan holde kontakt med resten af livet, så man måske ses hvert år på samme yndlingssted.

Naturligvis er nattelivet forskelligt blandt de mange skisportssteder, så derfor vælger mange faktisk at holde skiferien der, hvor nattelivet mest falder i éns egen smag. Skiområderne minder jo også en del om hinanden, så den afgørelse om valget af skisportssted er nok forskellig hos de fleste mennesker.

Populære after skiingsteder

Hvis man vælger at holde skiferie der, hvor nattelivet er vildest og sjovest, så kommer her en række eksempler på de mest populære skisportssteder, som hovedsageligt ligger omkring Alperne.

  • Mooserwirt samt Krazy Kangaruh i St. Anton ved Arlberg i Østrig. Her kommer hundredvis af skiløbere hver dag for at slappe af og hygge sig i festligt lag, og mange vurderer disse to steder som de bedste after skiing steder overhovedet. Stedet Mooserwirt er især berømt for sin live musik, som spiller kendte danse hits, hvilket tydeligt ses på det store fyldte dansegulv. Stedet Krazy Kangaruh har en populær DJ, der gør sit for at skabe en hyggelig stemning med musik lige fra jazz til rock, hvilket altid fylder det store dansegulv under åben himmel.
  • I Frankrig nær Meribel findes et populært sted ved navn The Rond Point, og den ligger heldigvis direkte ved et busstoppested, hvilket er meget praktisk. Her findes masser god stemning med party og dans endda med en meget betagende udsigt, da stedet ligger i 1.600 meters højde.
  • I Saalbach Østrig nærved skisportsområdet Kohlmais finder man Hintergag Alm.
  • I Frankrig nær Val d’Isere findes Dick’s Tea Bar, som efterhånden er en stor populær natklub.
  • I Ischgl i Østrig findes The Trofana Alm, som er et livligt og populært sted.
  • Man har indrettet stedet The White Lounge i Mayrhofen som en smart 6 m høj igloo. Stedet er både romantisk og cool, så det er ideelt sted at bruge tid sammen med venner og bekendte.
  • I Schweiz nær bjerget Zermatt findes det populære værtshus I to etager Elsie’s.
  • I Schweiz nær Klosters finder man stedet The Chesa Bar med live musik.

 

Indlæg oprettet 16

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen