Skiferier med børn

De fleste tager på skiferie sammen med familie og venner, således man kan hygge sig med dem både i sneen men også i fritiden, det som kaldes for afterski. Men er det en klods om benet at tage børnene med på skiferien? Vil de ikke være en belastning, der gør man alligevel ikke kommer til at stå meget på ski? Skal man så skiftes til at løbe på ski? Det er faktisk nemt nok at tage på skiferie med sine børn og få masser af oplevelser sammen på skiløjperne og udenfor, selvom man har mindre børn med på ferien, da der jo mange steder findes skiskoler og skibørnehaver for børn. Mens forældrene færdes på ski i sneen, så passes børnene af kompetente skiskoler, hvor man har alt det nødvendige til børnene, så de også kan more sig og lære noget nyt.

Dette tilbyder skiskolerne

Man finder skiskoler for børn på de helt store skisportssteder rundt omkring i Europa, og det gælder især Østrig, Schweiz og Frankrig, der jo har masser af skisportssteder ved bjergkæden Alperne. Tilbuddene varierer fra sted til sted, så man bør naturligvis vælge skisportssted efter behov, som man må undersøge hjemmefra. De bedste steder har simpelthen det hele til børnefamilierne, da man her kan få passet sine børn hele dagen, men de kan også lære at stå på ski her under sikre og velordnede formål sammen med uddannede skiinstruktører. Her finder man et velegnet skiområde med små bakker, der alligevel er sikre men spændende at lege på. Der findes flere forskellige sværhedsgrader, således selv de mindste børn på omkring 3 år kan deltage, mens der er sværere udfordringer for de lidt større børn. Hos flere rejsebureauer kan man endda tilbyde undervisning med en dansk guide, da børnene jo ikke behersker fremmedsprog i den unge alder. Udover at stå på ski er der mulighed for at lave snemænd og lege i sneen og være sammen med andre børn, så de kan more sig i hele ferien. Man prioriterer sikkerheden højt på skiskolerne, hvor man har skiudstyr inklusiv hjelm, sygesikringsbevis, handsker, luffer og solbriller med for at være på den sikre side.

Her findes der skiskoler for børn

I Østrig har disse områder gode skiskoler og forhold til børn:

  • Wagrain.
  • Zell am See.
  • Bad Gastein.
  • Schladming.

I Østrig skal børnene som regel være 3-4 år for at kunne starte her, mens man i Frankrig som regel skal være 5-12 år. I Frankrig findes der gode skiskoler til børn her:

  • Val Thorens.
  • Alpe d’Huez.
  • Montgenevre.
  • Tignes.
  • Valloire.

I Italine skal børn ligeledes mindst være 5 år gamle for at kunne starte på skiskole, og her findes der skiskoler for børn blandt andet i Livigno.

Indlæg oprettet 16

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen