Val Thorens er Europas bedste og højeste skiområde

Mange er af den overbevisning, det franske skiområde Val Thorens vitterlig er verdens bedste skiområde, og ingen kan i hvert fald betvivle, at det er Europas højest beliggende skisportsby i 2.350 meter s højde. Val Thorens blev i 2014 kåret for andet år i træk til verdens bedste skiområde ved ‘World Ski Awards’, så der er nok noget om snakken.

Her finder man kort sagt alt til en vidunderlig skiferie, og der findes også skønne brede børnevenlige boulevarder til heftige sorte pister, super off piste freestyle-parker og ike mindst en fantastisk udsigt mod Europas højeste bjerg Mont Blanc i nord og de smukke italienske bjerge i syd. Her findes ikke mindre end 140 kilometer pister i nærområdet, men sammen med naboområdet ”De 3 Dale” har man hele 650 kilometer pister at boltre sig på.

 

Aktiviteter i Val Thorens

Der findes to gletsjere i skiområdet, så her er stor snesikkerhed, og for at være heæt siker på sne året rundt, så har man opstillet masser af snekanoner. Der findes 205 lifte i skiområdet Val Thorens, så alle kan få en spændende skiferie med mange oplevelser. Den norm,ale skisæson her er i perioden november til slutningen af april. Man kan endda stå på ski til den 4. dal Orelle, der ligger i læ for vind og vejr, så her kan man nyde roligt skiløb på kanten til stedets nationalpark. Man kan også dyrke snowboarding med freestyling, da der findes en veludstyret fun park her.

Når man trænger til en pause fra de udmattende oplevelser i sneen, så kan man enten tage på shopping i byens butikker eller nyde de herlige caféer og restauranter i området. Om aftenen vælger mange at feste igenenm på stedets mange pubber og diskoteker, der holder åbent det meste af natten. I løbet af dagen kan man også besøge det store supermarked, biografen, sportscenteret, bowlingcenteret, tennisbanen eller nyde stedets swimmingpool, hvor der også findes sauna samt tyrkisk bad. Der findes også skiskoler til børn, og man kan også nyde helikopterture til bjergtoppene, hvis man er en erfaren skiløber.

 

Kør-selv-skiferie

Man kan naturligvis komme til Val Thorens med fly, idet de nærmeste lufthavne er Grenoble og Torino. Men mange vælger alligevel at medbringe bilen hertil, selvom byen reelt er en bilfri zone. Man må gerne køre hen til sit hotel eller ferielejlighed og aflæsse bagagen, men derefter må man parkere bilen på en parkeringsplads i byens udkant. Heldigvis kører der gratis skibusser gennem hele landsbyen, så det er ingen sag at komme rundt. De fleste arrangerer skituren hjemmefra, og det er nemt og bekvemt at skaffe overnatning og liftkort til Val Thorens, idet man nemt kan bestille disse på rejsebureauet Sunwebs hjemmeside.

Man kan nemt køre hertil i bil, da man blot kører sydpå ned gennem Tyskland, idet man kan følge motorvej A7 gennem Hamburg, Hannover og Kassel. Ca. 50k m efter Kassel skifter man til A5 forbi Frankfurt, Mannheim, Karlsruhe og Basel, og inde i Schweiz skal man så betale 30 euro i roadtax. Man følger nu rute A3 samt A1 mod Bern, Lausanne og Geneve. Herefter kører man ad landevejn N201 mod Annecy og fortsætter forbi Lac d’Annecy ad N508 mod Albertville. Her skifter man til N212 samt snart efter til N90 mod Moûtiers. Nu skal man være opmærksom på skiltningen mod St-Martin de Belleville, Les Menuires og til sidst Val Thorens.

 

Billede: Ed.ward

Billede: ThankThePhotons

Indlæg oprettet 16

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen